lauantai 14. joulukuuta 2013

Näytelmäpyörähdyksiä ja variksen heittelyä

Ansa ja poikansa Upi ja Eikka osallistuivat Kangasalan ryhmänäyttelyyn itsenäisyyspäivänä. Eikan ja Upin luokka (urospennut) oli vuorossa heti ensimmäisenä. Eikka hassutteli kehässä hihna suussa, kun taas Upi seistä törötti viilipyttynä. Upia ei ole juuri yhtään kehäesiintymiseen treenattu, eli ei voi kuin ihmetellä, että miten se taas osasikin niin hienosti poseerata. Eikka (jota en kesän jälkeen ollutkaan nähnyt) oli suureksi yllätyksekseni huomattavasti rotevampi kuin Ansan muut (kirahvijalkaiset) pennut. Pentuluokan kolmas osallistuja oli tosi hoikkaa mallia (metsästyslinjainen), joten osasin kyllä veikata lopputuloksen oikein. ;) Eikka voitti luokan hienosti kunniapalkinnon kera, Upi oli toinen (ei kunniapalkintoa). Narttupennuista kumpikaan ei saanut kunniapalkintoa, eli Eikka oli sitten automaattisesti myös ROP-pentu. Jei! Hienosti alkoi Eikan näytelmäura, pokaalinkin sai hyllyä koristamaan. Meillä oli valitettavasti mukana vain pieni pokkarikamera, eli kovin hienoja kuvia ei saatu aikaiseksi. Upillakin tuossa jo tavallinen panta ja hihna...

Eikka

Eikka ja Upi

Ansa sai odotusteni mukaisesti EH:n käyttöluokassa. Laitan arvostelun tuonne tulossivulle. Tuomari oli tarkkana; kaikki Ansan viat oli huomannut (lienen siis melko huono handleri, kun en mitään saanut piilotettua!).  Olin siis periaatteessa hyvin samaa mieltä Ansan arvostelusta, mutta leveämpää kalloa en kyllä sille haluaisi (MUN mielestä Ansalla on kaunis pää). Tuomari taisi tykätä isoista päistä, kun tosi monelle (isopäisellekin) liian kapeasta kallosta huomautti. Uuden sanankin opin arvostelua lukiessani... Jalkava on tuttu sana, mutta RAAJAKAS ihan uusi. :)


Näyttelyä seuraavana päivänä olikin sitten pentujen ensimmäinen taipparikoulutus. Olin saanut Lammin Sarin ylipuhuttua pitämään pennuille vähän käytännön treeniä. Sitä ennen kuitenkin kahviteltiin meillä ja käytiin läpi taippareiden perusasiat. Niihamaan treenailemaan kokoontuivat Peppi, Pinkki, Pikku-Reino, Upi ja Tinka. Iso-Reino oli kahvittelemassa (= peuhaamassa muiden kanssa), mutta ei ehtinyt käytännön treeneihin. Tinka taas tuli Helsingistä suoraan treeneihin -- ja sillä olikin virtaa vähän enemmän kuin muilla, jotka olivat jo saaneet purkaa energiaansa leikkimiseen. ;) Pääsääntöisesti pennut toimivat mukavasti, vaikka pienoista hihhulointia nähtiin myös. Itse en valitettavasti hakutreenejä juuri nähnyt, koska olin toisessa paikassa variksen kanssa leikkimässä. Lähes kaikki pennut olivat kiinnostuneita variksesta ja pari pentua sitä jo kivasti kantoikin. Peppi kävi vielä seuraavana päivänä varista ihailemassa, ja kantoi sitä ylpeänä hyvällä otteella. Jatkokoulutusta asian tiimoilta sitten keväämmällä, mutta hyvältähän se jo vaikutti! Kamera luonnollisestikin unohtui taas kotiin...

Samaisena viikonloppuna sain kuitenkin aikaiseksi muutaman "puolivuotiskuvan" (noin kuukauden myöhässä tosin...) otettua.

Peppi

Pinkki

Upi

Ansa on käynyt pari kertaa uimassa Tampereen Koirauinnissa. Ekalla kerralla mentiin opaskoirien siivellä, ja silloin oli Upikin mukana. Toisella kerralla osallistuin VEPE-iltaan. Silloin paikalla oli vain yksi toinen koira, joten saimme ruhtinaallisesti uinti- ja treeniaikaa. Ansa meni alkuihmetyksen jälkeen mukavan reippaasti veteen ja ui altaassa mielellään. Veteen mennään ramppia pitkin, eli varsinaista veteen hyppäämistä ei pysty harjoittelemaan, mutta parempi tuokin kuin ei mitään. Ihmeen hyvin siellä pystyi vepe-liikkeitäkin tekemään pienimuotoisesti. Varmasti tullaan talven aikana käymään useamman kerran, ja toivottavasti saadaan välillä lähialueella asuvista pennuista seuraa.

Nyt ei Ansa muutamaan viikkoon voi uimaan mennä, kun sillä VIHDOIN alkoi juoksu. Kymmenen kuukautta oli väliä edelliseen. Saa nähdä miten meillä menee joulu Upin seurassa, kun silloin olisi juuri tärppipäivät... Vaikka Upi on kyllä sellainen mammanpoika (vielä pari viikkoa sitten yritti maitobaarista saada hörpyt), että ei taida moisesta vielä mitään ymmärtää. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti